Πληροφορίες σχετικά με Παπαγια -Papaya – Καλλιέργεια- καρποί δέντρο Φυτό: Αυξανόμενες πληροφορίες και φροντίδα των οπωροφόρων δέντρων παπάγιας Παπάγια

παπαγια-papaya-φυτα-φυτώρια-καρποί
παπαγια-papaya-φυτα-φυτώρια-καρποί

Η καλλιέργεια δέντρων παπάγιας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε αυτά τα εξωτικά φρούτα κάθε χρόνο. Τα δέντρα παπάγιας αναπτύσσονται καλύτερα στις ζώνες καλλιέργειας ημιεύκρατες ή εύκρατες .

Παπαγια -Papaya – Καλλιέργεια- καρποί δέντρο Φυτό: Η παπάγια ( Carica papaya ) είναι εγγενής στην Κεντρική Αμερική και υπάρχει σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Αυτό το μεγάλο, βραχύβιο πολυετές φυτό με ένα μόνο κορμό μπορεί να φτάσει τα (9 μ.)

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι δέντρων, θηλυκά φυτά, αρσενικά φυτά και αμφιφυλόφιλα φυτά. Τα θηλυκά και αμφιφυλόφιλα φυτά είναι τα μόνα που παράγουν καρπούς. Ανάλογα με τον τύπο του δέντρου, αυτός ο καρπός είναι μικρού έως μεσαίου στρογγυλού ή μέσου έως μεγάλου επιμήκους σχήματος.

Η σάρκα των φρούτων είναι γενικά κίτρινη, αν και υπάρχουν και κόκκινα και πορτοκαλί είδη. Πώς να μεγαλώσετε ένα παπάγια

Η καλλιέργεια δέντρων παπάγιας γίνεται γενικά από σπόρους που εξάγονται από ώριμα φρούτα. Εάν χρησιμοποιείτε φρούτα από ένα μανάβικο, πιθανότατα θα είναι αμφιφυλόφιλο φυτό. Θα πρέπει να φυτέψετε αρκετούς σπόρους ανά γλάστρα για να εξασφαλίσετε τη βλάστηση. Υπό πλήρη ηλιακή ακτινοβολία, τα φυτά μπορεί να εμφανιστούν σε περίπου δύο εβδομάδες. Τα φυτά μπορούν να εκτοξευθούν αφού έχουν ύψος (0,3 μ.) Και απέχουν 2,4-3 μ.).

Τα φυτά θα ανθίσουν μετά από πέντε ή έξι μήνες.

Όταν εξετάζετε τις καλύτερες συνθήκες καλλιέργειας παπάγιας στο τοπικό πεδίο μην ξεχάσετε την τοποθεσία φύτευσης.

Το καλύτερο μέρος για να φυτέψετε μια παπάγια είναι στη νότια ή νοτιοανατολική πλευρά ενός σπιτιού με κάποια προστασία από τον άνεμο και τον κρύο. Οι παπάγιες αναπτύσσονται επίσης καλύτερα στον ήλιο. Τα παπάγια είναι καλά στραγγιζόμενα εδάφη και λόγω ρηχών ριζών, τα αναπτυσσόμενα παπάγια δεν θα ανεχθούν τις υγρές συνθήκες.

Φροντίδα των οπωροφόρων δέντρων παπάγιας

Εκτός από τις κατάλληλες συνθήκες καλλιέργειας παπάγιας, είναι επίσης σημαντική η κατάλληλη φροντίδα των οπωροφόρων δέντρων παπάγιας. Για να ευδοκιμήσουν οι παπάγιες, χρειάζονται λίπασμα. Παρέχετε λιπάσματα στα νεαρά φυτά κάθε 14 ημέρες χρησιμοποιώντας (.1 kg.)

Τρόπος Λίπανσης .

Λιπαίνετε παλαιότερα δέντρα με 1 έως 2 κιλά λιπάσματος μία φορά το μήνα. Επίσης, φροντίστε να πάρετε δείγμα εδάφους και να το τροποποιήσετε όπως απαιτείται. Νερό δέντρα συχνά για την καλύτερη παραγωγή φρούτων.

Φυτεύστε τα δέντρα με 4 ίντσες (10 cm.) Τσιπ ξύλου για να διατηρήσετε την υγρασία, φροντίζοντας να κρατήσετε το προστατευτικό κάλυμμα

(20-30 cm) από τον κορμό. Προστατέψτε τα αναπτυσσόμενα φρούτα από τα παράσιτα τοποθετώντας μια χάρτινη σακούλα πάνω τους μέχρι να ωριμάσουν.

Αβοκαντο φυτώρια αγορά τιμή, Παπαγια -Papaya - Καλλιέργεια- καρποί δέντρο Φυτό, Αβοκαντο φυτώρια τιμή Ελλάδα,

Αβοκαντο φυτώρια αγορά τιμή, Παπαγια -Papaya - Καλλιέργεια- καρποί δέντρο Φυτό,Αβοκαντο φυτώρια τιμή Ελλάδα,

Αβοκαντο φυτώρια αγορά τιμή, Παπαγια -Papaya - Καλλιέργεια- καρποί δέντρο Φυτό. Πληροφορίες σχετικά με την φύτευση της Παπαγια-Papaya, τις αποστάσεις και την λίπανση Αβοκαντο φυτώριο χανιά Κρήτη

Navigation
Close

My Καροτσάκι

Close

Επιθυμητά

Recently Viewed Close

Great to see you here!

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our πολιτική απορρήτου.

Already got an account?

Close

Categories

English