ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ευρωπαϊκή αγορά, Μεξικό Ισπανία Ιταλία, Κίνα, ΗΠΑ, Αυστραλία, Χιλή, η Κένυα, το Περού, Νότια Αφρική, Βραζιλία

ΚΑΡΠΟΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ

Καρποί αβοκαντο που καλλιεργώ στον κήπο –ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

Καρποί αβοκαντο που καλλιεργώ στον κήπο

Καρποί αβοκαντο που καλλιεργώ στον κήπο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι το πού ζούμε. Εάν ζείτε στο βόρειο τμήμα της χώρας δύσκολα θα έχετε συγκομιδή. Σε μέτρια κρύες και υγρές βόρειες περιοχές, όπως η Μακεδονία ή Αλεξανδρούπολη, για παράδειγμα, θα μπορούσε να ευδοκιμήσει σε περιοχές κοντά στις ακτές (λόγω παγετού).
Μόλις πέσουμε κάτω από τους 0ºC, καίγονται φύλλα και βλαστοί. Στις παράκτιες περιοχές θα υπάρχει αναπτυξη του φυτού αλλά  εάν βρίσκεστε σε μια βόρεια περιοχή, με σχεδόν καθόλου παγετούς, μπορείτε να το θεωρήσετε ως μια μεγάλη πρόκληση. Υπάρχουν περιπτώσεις καλλιεργητών στο νότο που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το δέντρο στον κήπο τους, οπότε δεν είναι εύκολο.
Εάν η ιδέα σας είναι μια εμπορική παραγωγή, ξεχάστε την πιθανότητα να το φυτέψετε στα βόρεια τμήματα. Πρέπει να είναι μια υψηλή παραγωγή, επομένως χρειαζόμαστε έναν αρκετά τεχνικό αγρονομικό έλεγχο και βέλτιστες κλιματολογικές συνθήκες.
Εάν θέλετε να φυτέψετε ένα ή δύο στο αγρόκτημα ή τον κήπο σας, και να επωμιστείτε μια δύσκολη αλλά όχι αδύνατη φροντίδα για να εχετε άφθονα αβοκάντο για μία, δύο ή τρεις οικογένειες μπορείτε να το δοκιμάσετε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΩΣ ΝΑ ΦΥΤΕΨΕΤΕ ΕΝΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ -Καρποί αβοκαντο που καλλιεργώ στον κήπο 
Εάν πρόκειται να αφιερώσετε την καλλιέργεια για παραγωγικούς σκοπούς, είναι σαφές ότι πρέπει να επιλέξετε καλά την ποικιλία ανάλογα με τα τελικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, το κλίμα ή τον τύπο του εδάφους.
Αν και υπάρχουν πολλές ποικιλίες όπως οι Fuerte, Reed, Bacon, Pinkerton … θα ξέρετε ότι το Hass είναι το πιο διάσημο για 2 λόγους:
• Το πρώτο είναι ότι είναι ένα αβοκάντο με πολύ σκληρό δέρμα που αντέχει πολύ καλά στις θεραπείες μετά τη συγκομιδή . Πρακτικά, είναι ένα αβοκάντο που βλάπτει λίγο και ακόμη και όταν το πάρει κάτι πράσινο, διαρκεί πολύ καιρό έξω από το δέντρο, προσφέροντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για να διανεμηθεί σε όλο τον κόσμο.
• Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το δέρμα μετατρέπεται από πράσινο σε μωβ μαύρο όταν ωριμάζει το αβοκάντο και αυτή η αλλαγή χρώματος είναι ζωτικής σημασίας για να γνωρίζουμε την κατάσταση ωριμότητας. Αυτό δεν συμβαίνει σε άλλες ποικιλίες.
Έχοντας πει αυτό και την ποικιλία που έχει αποφασίσει, υπάρχουν φυτώρια που ειδικεύονται σε αυτές τις καλλιέργειες που παρέχουν φυτά. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.
Το έδαφος τα πρώτα χρόνια πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό και πρέπει να εξαλείψουμε τα βότανα και τα φυτά που μπορούν να ανταγωνιστούν το αβοκάντο. Όταν εμφυτεύεται το δέντρο (2-3 χρόνια) μπορούμε ήδη να επιτρέψουμε στο έδαφος να καλυφθεί με τη φυσική χλωρίδα για διάφορους λόγους:
• Θα επιτύχουμε λιγότερη εξάτμιση νερού (υπάρχει μεγαλύτερη κατακράτηση) και δεδομένου ότι είναι μια φυτεία που χρειάζεται πολύ, αυτό θα σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση.
• Επιτυγχάνεται καλύτερη δομή του εδάφους.
• Είναι καταφύγιο για επικονιαστές τόσο σημαντικούς σε αυτήν την καλλιέργεια.
ΒΛΑΣΤΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΣΠΟΡΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ – Καρποί αβοκαντο που καλλιεργώ στον κήπο 
Το να βλέπεις έναν σπόρο αβοκάντο να βλασταίνει είναι ένα θέαμα και αυτό που συνήθως κάνουν πολλοί άνθρωποι. Είναι πολύ ενδιαφέρον να το κάνετε, και αν αργότερα έχετε επίσης τις κλιματολογικές συνθήκες και τον κήπο για να το φυτέψετε, μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας.
Πρέπει πάντα να έχετε κατά νου ότι αργότερα, δεν θα έχετε αβοκάντο με μεγάλη παραγωγή. Το αβοκάντο έχει πολύ χαμηλό ποσοστό σετ λουλουδιών , λόγω των καθυστερήσεων ανοίγματος λουλουδιών θηλυκού και αρσενικού τύπου A / B. Αυτό το εξηγούμε στο άρθρο σχετικά με τις ποικιλίες.
1. Βγάλτε απαλά τον σπόρο αβοκάντο όταν πηγαίνετε να το φάτε. Καθαρίστε το καλά χωρίς να το καταστρέψετε ή να αφαιρέσετε την καφέ κλίμακα που την καλύπτει.
2. Κολλήστε τρεις ή τέσσερις οδοντογλυφίδες στο κέλυφος σε σχήμα σταυρού.
3. Βάλτε τη φλούδα σε ένα ποτήρι νερό με το κάτω μισό βυθισμένο σε νερό και το άλλο μισό στεγνό.
4. Τοποθετήστε το αβοκάντο κοντά σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο.
5. Αλλάζετε το νερό κάθε 3-5 ημέρες.
6. Μετά τις μέρες, θα δείτε ότι ο σπόρος αρχίζει να ανοίγει. Θα σχηματιστούν ρωγμές και το καφέ εξωτερικό μέρος θα πέσει.
7. Θα δείτε μια ρίζα να αναδύεται προς το νερό και το στέλεχος στο ξηρό μέρος. Όταν έχει τα πρώτα φύλλα, μπορείτε να το μεταμοσχεύσετε σε μια κατσαρόλα.
ΚΑΙ ΤΙ ΧΩΜΑ, ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΣΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΩ ΑΒΟΚΑΝΤΟ;
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ PERSEA AMERICANA
Το αβοκάντο είναι ένα δέντρο με ρηχές ρίζες και αδύναμο όσον αφορά τη δύναμη διείσδυσης. Τυπικά δέντρα που δεν χρειάστηκαν ποτέ να σκάψουν στο έδαφος για να βρουν νερό.
Για αυτόν τον λόγο, κατά τη στιγμή της φύτευσης πρέπει να έχουμε το έδαφος χαλαρό, όσο το δυνατόν λιγότερο συμπιεσμένο, διαφορετικά, θα αποτρέψουμε την ανάπτυξη των ριζών. Αντέχει ένα ευρύ φάσμα εδαφών, αλλά ο περιοριστικός παράγοντας είναι η αποστράγγιση . Είναι πολύ ευαίσθητο στην υπερχείλιση.
Χαλαρά, αεριζόμενα εδάφη με καλή περιεκτικότητα οργανικής ύλης και pH κοντά στο ουδέτερο αλλά λίγο όξινο (5.5-7) θα είναι ιδανικό.
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ; – Καρποί αβοκαντο που καλλιεργώ στον κήπο –
Μεσαίο – υψηλό και χωρίς μεγάλες διαφορές μεταξύ ημέρας και νύχτας (ειδικά στη φάση ανθοφορίας και καρποφορίας, είναι ζωτικής σημασίας). Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας είναι συνήθως μεταξύ 20 και 30ºC κατά τη διάρκεια της ημέρας και μεταξύ 10 και 20ºC τη νύχτα. Υπάρχουν ποικιλίες που είναι κάπως ανεκτικές σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Κάποιοι μπορεί να αντέξουν αρνητικό ρεκόρ για μερικές ώρες, αλλά δεν είναι συνηθισμένο ή συνιστάται. Φυσικά, στις σημαντικές φάσεις όπως η ανθοφορία και η ρύθμιση των φρούτων, είναι σημαντικό να μην υπάρχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

ΛΑΜΨΗ
Γενικά, η καλλιέργεια αβοκάντο απαιτεί καλή και άμεση έκθεση στον ήλιο . Τα σκιασμένα κλαδιά είναι μη παραγωγικά. Συνιστάται ιδιαίτερα το κλάδεμα που επιτρέπει στις ακτίνες του ήλιου να κολυμπούν στο εσωτερικό του θόλου. Πρέπει να σκιάζονται μόνο τα κύρια κλαδιά και ο κορμός.
Ακούγεται σαν εσένα; Μιλάμε για αυτό την άλλη μέρα στην είσοδο του κλάδου της ελιάς . Κάτι παρόμοιο συμβαίνει σε αυτόν.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Αυτός είναι, χωρίς αμφιβολία, ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία και την αποτυχία του αβοκάντο μας. Ειδικά στα πρώτα στάδια της ζωής.
Χρειάζεται καθεστώτα υψηλής βροχόπτωσης, αλλά κατανεμημένα με την πάροδο του χρόνου και αργές εκπομπές. (Θυμόμαστε τη ρίζα της ευαισθησίας στην υπερχείλιση ).
Είναι ευαίσθητο στον μύκητα Phytophthora cinnamoni , του  οποίου η ανάπτυξη ευνοείται από την υπερβολική υγρασία. Το καλύτερο είναι η τοπική άρδευση.
Ας δούμε γιατί:
• Είναι αργή .
• Είναι πιο εύκολο να ρυθμίσετε την ποσότητα που εκπέμπεται από το σταγονόμετρο.
• Λόγω της μεταβλητής άρδευσης ανάλογα με την ηλικία, μπορούμε καλύτερα να υπολογίσουμε τις δόσεις άρδευσης.
• Εάν το προγραμματίσετε, θα έχετε λιγότερο άγχος
• Η δόση άρδευσης θα αυξηθεί με την πάροδο των ετών και θα είναι ευκολότερο να καθοριστούν οι συχνότητες και οι ώρες.
• Η ποσότητα του νερού είναι ένα άλλο ακανθώδες ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Εξαρτάται πολύ από το κλίμα, τις βροχοπτώσεις, τον τύπο του εδάφους και τη σύνθεση, τις ποικιλίες. Είναι ένα ολόκληρο κεφαλαιο.
• Για εμπορικές παραγωγές στην Ισπανία υπάρχουν ήδη καθορισμένες μέσες τιμές για τοπική στάγδτην άρδευση , με δόσεις άρδευσης ανά μήνα κ.λπ. αλλά υπόκεινται πάντοτε σε πολλαπλές παραλλαγές λόγω των άλλων αναφερόμενων παραγόντων.
• Συστάσεις για καλλιέργεια αβοκάντο σε κλιματικές ζώνες της νότιας και ανατολικής Ισπανίας:

Αυτά τα δεδομένα είναι ενδεικτικά δεδομένου ότι κάνοντας μερικούς απλούς υπολογισμούς παίρνουμε περίπου 20.000 λίτρα νερού ανά δέντρο και έτος.
Η Junta de Andalucía , για παράδειγμα, έχει δημοσιεύσει διάφορες δόσεις άρδευσης που υπολογίζονται σύμφωνα με κλιματολογικά δεδομένα που βρέθηκαν από έναν μετεωρολογικό σταθμό και δείχνει τις ανάγκες άρδευσης περίπου 35.000 λίτρα ετησίως ανά δέντρο. Εάν η πυκνότητα φύτευσης είναι περίπου 400 δέντρα ανά εκτάριο, τα δεδομένα δείχνουν περίπου 7.000 8.000 m3 / εκτάριο καλλιέργειας. Φυσικά, για να πω ότι για ένα μόνο δέντρο που έχουμε σε ένα αγρόκτημα, δεν νομίζω ότι ακόμη και τέτοιες ποσότητες είναι απαραίτητες, αλλά χρειάζεται νερό, όπως μπορείτε να δείτε.

 

Αβοκάντο: καλλιέργεια και χαρακτηριστικά
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αβοκαντο φυτώρια αγορά τιμή, Καρποί αβοκαντο που καλλιεργώ στον κήπο - ΤΙ ΧΩΜΑ, ΝΕΡΟ, Αβοκαντο φυτώρια τιμή Ελλάδα,

Αβοκαντο φυτώρια αγορά τιμή, Καρποί αβοκαντο που καλλιεργώ στον κήπο - ΤΙ ΧΩΜΑ, ΝΕΡΟ,Αβοκαντο φυτώρια τιμή Ελλάδα,

Αβοκαντο φυτώρια αγορά τιμή, Πληροφορίες Καρποί αβοκαντο που καλλιεργώ στον κήπο - ΤΙ ΧΩΜΑ, ΝΕΡΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΣΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΩ Αβοκαντο φυτώριο χανιά Κρήτη

Navigation
Close

My Καροτσάκι

Close

Επιθυμητά

Recently Viewed Close

Great to see you here!

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our πολιτική απορρήτου.

Already got an account?

Close

Categories

English