Avocado-2021

Καλημέρα. Χρόνια Πολλά – Καλή Χρονιά

 

Αγαπητέ κ. Δημησιάνο  ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.

 

Σας προτρέπουμε να μελετήσετε τις ακόλουθες  πληροφορίες για την καλλιέργεια  αβοκάντο και τις αντίστοιχες τιμές σύμφωνα με την ποσότητα αγοράς φυτών.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ. ΜΙΑ ΕΠΈΝΔΥΣΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Η κατανάλωση αβοκάντο έχει αυξηθεί επτά φορές από το 2000, ενώ προβλέπεται να παρουσιάσει εξαιρετική ανάπτυξη  τουλάχιστον για την επόμενη 15ετία.

 

ΦΥΤΕΥΣΗ – ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Θυμηθείτε ότι τα δέντρα αβοκάντο αποδίδουν καλύτερα σε μέτρια θερμές θερμοκρασίες (15 έως 29 βαθμούς κελσίου ) με μέτρια υγρασία. Μπορούν να ανεχθούν χαμηλές θερμοκρασίες περίπου στους -2 βαθμούς  κελσίου για σύντομο χρονικό διάστημα προκαλώντας περιορισμένη  ζημιά στο δέντρο .

Θα πρέπει να αποφεύγονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στο επίπεδο  του παγετού.

 

Φυτέψτε το δέντρο σας τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο. Εάν φυτέψετε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ηλιακής βλάβης, επειδή τα αβοκάντο δεν απορροφούν νερό πολύ καλά όταν είναι μικρά.

 

Το αβοκάντο είναι ένα υποτροπικό φυτό και απαιτείται μέσες θερμοκρασίες για να ευδοκιμήσει .

 

Φυτέψτε το σε μια περιοχή ικανοποιητικά ηλιόλουστη προστατευμένη από τον άνεμο και τον παγετό.

Σκάψτε μια τρύπα τόσο βαθιά όσο η τρέχουσα ριζική μπάλα και σε τόσο πλάτος όσο το πλάτος  της «μπάλας» του ρυζικού συστήματος 1,5 φορά

 

Το αβοκάντο είναι ένα δέντρο με ρηχή ρίζα με τις περισσότερες ρίζες του τις αναπτύσσει σε βάθος 20-35 cm.

Το ριζικό του σύστημα είναι πολύ ευαίσθητο και θα πρέπει να προσέξουμε να μην το ενοχλούν εξωγενείς παράγοντες κατά τη μεταφύτευση

 

ΕΔΑΦΟΣ

Σχετικά με καλλιέργεια αβοκάντο απαραίτητη είναι η εδαφολογική ανάλυση  και η χημική ανάλυση του νερού.

 

Σχετικά με πιστοποιημένα εργαστήρια για εδαφολογικές μελέτες και μελέτες νερού.

 

Για ανάλυση εδάφους για κάθε αγροτεμάχιο απαιτείται τουλάχιστον 2-3 δείγματα χωριστά από διαφορετικά σημεία του αγροτεμαχίου. Συγκεκριμένα,  λήψη / συλλογή χώματος,   5-7 λίτρων σε βάθος 25 cm για κάθε δείγμα στο οποίο δεν θα πρέπει  να έχουν προστεθεί  λιπάσματα ή να έχει γίνει  εξωτερική παρέμβαση βελτίωσης εδάφους για τουλάχιστον 3 μήνες.

 

Για ανάλυση νερού απαιτούνται περίπου 3 λίτρα νερό. Εάν υπάρχουν διαφορετικές πηγές τροφοδοσίας νερού τότε καλό θα ήταν να λάβουμε δείγματα και από τις 2 πηγές νερού

Στα αβοκάντο αρέσουν το pH του εδάφους να είναι  περίπου 6 έως 6,5. Εάν έχετε βαρύ πηλώδες έδαφος, ανυψώστε το δέντρο σε ένα ανάχωμα για καλύτερη αποστράγγιση. Κάντε το ανάχωμα ύψος 30cm έως 30cm και το αυλάκι αποστράγγισης να είναι  πλάτους και 1 έως 1.5 μέτρα περίπου.

 

ΠΟΤΙΣΜΑ

Τα δέντρα συνήθως πρέπει να ποτίζονται δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Καθώς οι ρίζες του ενήλικου δένδρου προσαρμόζονται πλέον ικανοποιητικά στο έδαφος , μπορεί να εφαρμοστεί περισσότερο νερό και η συχνότητα ποτίσματος μπορεί να μειωθεί σε περίπου μία φορά την εβδομάδα. Όταν ποτίζετε το δέντρο, μουλιάστε καλά το χώμα και στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει κάπως πριν το ποτίσετε ξανά. Όπως με τα περισσότερα φυτά, δεν θέλετε το έδαφος να στεγνώσει πολύ. Ο κανόνας για τα ώριμα δέντρα είναι περίπου 60-80 λίτρα  νερό την ημέρα κατά τη διάρκεια της περιόδου άρδευσης Ελέγξτε το χώμα πριν το πότισμα κάθε φορά για να βεβαιωθείτε ότι είναι σχετικά στεγνό.

 

ΛΙΠΑΝΣΗ

Προτιμούμε βιολογικά – φυσικά εδαφοβελτιωτικά. Σβησμένη και απολυμασμένη κοπριά, χούμος από γεωσκώλικα.

Ο φυσικός καθαρισμός του χωραφιού με χλοκοπτικά 3-4 φορές το χρόνο εξασφαλίζει μια φυσική λίπανση. Παράλληλα ο Χούμος από γαιοσκώληκα   αποτελεί την ιδανική λύση στην λίπανση των αβοκάντο

Συμπληρωματικά αλλά περιορισμένα λιπαίνετε τα νεαρά σας δέντρα αβοκάντο με 200 -400 γραμμάρια πραγματικού αζώτου ανά δέντρο ανά έτος. Μπορείτε να το απλώσετε σε πολλές εφαρμογές, αρκεί να μην υπερβαίνει την ανωτέρω δοσολογία Το άλλο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τα αβοκάντο είναι ο ψευδάργυρος.

 

ΑΛΛΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Να είστε υπομονετικοί όταν βλέπετε φρούτα. Εάν έχετε αγοράσει και φυτέψει ένα δέντρο, πιθανότατα μπορείτε να περιμένετε να δείτε τα πρώτα σας φρούτα τρία έως τέσσερα χρόνια μετά τη φύτευση. Όταν το δέντρο ανθίζει, περιμένετε πολλά λουλούδια να πέσουν χωρίς να καρποφορήσουν. Αυτό είναι φυσικό.

 

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ;

Αυτό ονομάζεται σταγόνα φρούτων. Ένα δέντρο αβοκάντο παράγει συνήθως περίπου ένα εκατομμύριο άνθη, αλλά μόνο 100-200 κομμάτια φρούτων ανά δέντρο. Με άλλα λόγια, 1 στα 10.000 άνθη θα μεγαλώσουν και θα ωριμάσουν σε φρούτο. Μερικές φορές το δέντρο θα αναπτύξει πολλά  φρούτα αλλά θα τα απορρίψει  όταν είναι σε μέγεθος καρυδιού. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σχεδόν στα περισσότερα ενήλικα δέντρα αβοκάντο.

Η έρευνα δείχνει ότι η διατήρηση φρούτων στο δέντρο του αβοκάντο είναι επίσης καλύτερη όταν υπάρχουν άλλες ποικιλίες αβοκάντο που παρέχουν διασταυρούμενη επικονίαση και ότι αυτά τα σταυρωμένα φρούτα έχουν μεγαλύτερη τάση να παραμένουν στο δέντρο.

Υπάρχει επίσης κάποια ένδειξη ότι η υπερβολική λίπανση με άζωτο κατά τα πρώτα στάδια του καρπού μπορεί επίσης να επηρεάσει κάπως την πτώση των φρούτων.

 

ΠΟΣΑ ΦΡΟΥΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΑ ΩΡΙΜΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΕΤΟΣ;

Είναι δυνατό για ένα δέντρο αβοκάντο να παράγει 200 ​​έως 300 φρούτα ανά δέντρο όταν είναι περίπου 5-7 ετών. Το δέντρο αβοκάντο, ωστόσο, εναλλάσσεται με πλήρης παραγωγική περίοδο και σε περίοδο μειωμένης παραγωγικής ικανότητας με μειωμένη απόδοσης καρποφορίας .

Αυτό σημαίνει ότι το δέντρο μπορεί να παράγει μια μεγάλη συγκομιδή ένα έτος και στη συνέχεια να παράγει μια μικρή παραγωγή το επόμενο έτος. Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που επηρεάζουν αυτό.

 

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΔΕΨΕΤΕ ΤΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ;

Τα αβοκάντο μπορούν να κλαδεύονται οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, αλλά προτείνεται  να κλαδεύονται όταν το δέντρο βρίσκεται σε σχετική αδράνεια  δηλαδή μετά από κρύο καιρό το χειμώνα, περίπου τον Φεβρουάριο.

 

Σχετικά με καλλιέργεια αβοκάντο απαραίτητη είναι η εδαφολογική ανάλυση  και η χημική ανάλυση του νερού.  Σχετικά με πιστοποιημένα εργαστήρια για εδαφολογικές μελέτες και μελέτες νερού προτείνουμε τα ακόλουθα:

 

  1. ΜΑΙΧ: Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανιών .: 28210 35000 εσωτ. 532

 

  1. Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Χανιά

Τηλ: 28210 83417, 83476

 

Για ανάλυση εδάφους για κάθε αγροτεμάχιο απαιτείται τουλάχιστον 2-3 δείγματα χωριστά από διαφορετικά σημεία του αγροτεμαχίου. Συγκεκριμένα,  λήψη / συλλογή χώματος,   5-7 λίτρων σε βάθος 25 cm για κάθε δείγμα στο οποίο δεν θα πρέπει  να έχουν προστεθεί  λιπάσματα ή να έχει γίνει  εξωτερική παρέμβαση βελτίωσης εδάφους για τουλάχιστον 3 μήνες.

 

Για ανάλυση νερού απαιτούνται περίπου 3 λίτρα νερό. Εάν υπάρχουν διαφορετικές πηγές τροφοδοσίας νερού τότε καλό θα ήταν να λάβουμε δείγματα και από τις 2 πηγές νερού

 

Σχετικά με τιμές χονδρικής 2021 για καλλιεργητές – παραγωγούς για ελάχιστη παραγγελία 250 φυτά ( αφορά και mixed pallet διάφορων ποικιλιών)

 

Για φυτά Εισαγωγής Ισπανίας με φυτουγειονομικό διαβατήριο και πιστοποιήσεις φυτωρίου εξωτερικού

 

Τιμή φυτού σε πλαστική γλάστρα εισαγωγής και ύψους 1.50-1.70m (συμπεριλαμβάνεται και το ριζικό σύστημα εντός γλάστρας) είναι οι ακόλουθες:

 

Hass Ισπανίας (Επίσημος Παραγωγός Viveros Brokaw Μάλαγα Ισπανίας- πιστοποιημένο φυτώριο με Φυτοϋγειονομικό πιστοποιητικό) τιμή 15.50  ευρώ + ΦΠΑ 13% ( ελάχιστη ποσότητα 250 τεμάχια )

Fuerte Ισπανίας (Επίσημος Παραγωγός Brokaw Μάλαγα Ισπανίας- πιστοποιημένο φυτώριο με Φυτοϋγειονομικό πιστοποιητικό ) τιμή 15.50 ευρώ + ΦΠΑ 13% (ελάχιστη ποσότητα 250 τεμάχια)

 

 

Προτεινόμενο Υβριδιο Αβοκαντο πολύ υψηλής αντοχής.

 

Hass Ισπανίας με υβρίδιο Criolo Michoacano από τα Υψίπεδα της Γουατεμάλας (Επίσημος Παραγωγός Viveros Loewa Μάλαγα Ισπανίας-πιστοποιημένο φυτώριο με Φυτοϋγειονομικό πιστοποιητικό)

Αποτελεί πατενταρισμέvo υβρίδιο πολύ υψηλής αντοχής και μεγάλης παραγωγικότητας. Δυνατότητα παραγωγής μετά από 2.5 χρόνια με πολύ μεγάλη αντοχή σε ακραίες συνθήκες ). Παράγει πολύ ποιοτικούς καρπούς σε σχέση με τις υπόλοιπες ποικιλίες.

Τιμή  ειδικής προσφοράς: 18 ευρώ + ΦΠΑ. ( ελάχιστη ποσότητα 250 τεμάχια )

 

Hass Ισπανίας Maluma με υβριδιο Criolo Michoacano από τα Υψίπεδα της Γουατεμάλας ( Προέλευση Viveros Loewa Μάλαγα Ισπανίας- πιστοποιημένο φυτώριο με Φυτοϋγειονομικό πιστοποιητικό )

Αποτελεί πατενταρισμέvo υβρίδιο πολύ υψηλής παραγωγικότητας. Δυνατότητα παραγωγής από το δεύτερο χρόνο με πολύ μεγάλη αντοχή σε ακραίες συνθήκες ). Παράγει έως και 30% περισσότερους καρπούς πολύ ποιοτικούς σε σχέση με τις υπόλοιπες ποικιλίες.

Τιμή  ειδικής προσφοράς: 21 ευρώ + ΦΠΑ. (Η επίσημη τιμή πώλησης είναι 25 ευρώ + ΦΠΑ) ( ελάχιστη ποσότητα 250 τεμάχια ). Υπάρχει πολύ περιορισμένη ποσότητα.

 

Σημαντικές πληροφορίες Hass Maluma στα ακόλουθα λινκς

 

https://www.avocado.com.gr/μαλουμα-hass-maluma-hass-ελλάδα/

 

https://www.avocado.com.gr/αβοκάντο-μαλούμα-malouma-hass-παραγωγή-καλλιέρ/

 

Δυνατότητα παραγγελίας και προκαταβολή 40%. Θα πραγματοποιήσουμε νέα εισαγωγή με προβλεπόμενο χρόνο παράδοσης τον Φεβρουάριο 2021.

 

 

Για μεγαλύτερες ποσότητες με προ παραγγελία- προαγορά με προκαταβολή 25% και πριν την φόρτωσης από Ισπανία εξόφληση συμπληρωματική έκπτωση 10%. Αφορά ποσότητες άνω των 500 φυτών

Παρακαλώ πολύ καθορίστε μας συγκεκριμένη ποσότητα για αποστολή σχετικής προσφοράς.

 

Σχετικά με τιμές προσφοράς 2021 για καλλιεργητές – παραγωγούς και ποσότητες από 50 έως 150 φυτά

 

 

Viveros Brokaw Για ποσότητες  50-150 φυτά  τιμή 17.50  έως 16.50 ευρώ + ΦΠΑ 13% για Hass / Fuerte Ισπανίας ( Προέλευση Viveros Brokaw Μάλαγα Ισπανίας- πιστοποιημένο φυτώριο με Φυτοϋγειονομικό πιστοποιητικό )

 

Viveros Loewa Για ποσότητες  50-150 φυτά  τιμή 19.90 ευρώ  έως 18.90 ευρώ  + ΦΠΑ 13% για Hass / Fuerte Ισπανίας με υβριδιο Criolo Michoacano από τα Υψίπεδα της Γουατεμάλας ( Προέλευση Viveros Loewa Μάλαγα Ισπανίας- πιστοποιημένο φυτώριο με Φυτοϋγειονομικό πιστοποιητικό )

 

Viveros Loewa Για ποσότητες  100-150 φυτά  τιμή 23.90 – 22.90 ευρώ + ΦΠΑ 13% για Hass Maluma  Ισπανίας με υβριδιο Criolo Michoacano από τα Υψίπεδα της Γουατεμάλας ( Προέλευση Viveros Loewa Μάλαγα Ισπανίας- πιστοποιημένο φυτώριο με Φυτοϋγειονομικό πιστοποιητικό ). Πολύ περιορισμένες ποσότητες.

 

Δυνατότητα καρποδεσης και αρχικής παραγωγής μετά από 2.5-3 χρόνια στο έδαφος . Σε ορισμένες περιορισμένες περιπτώσεις λάβαμε καρπούς μετά τον 1,5-2 χρόνια στο 10% των φυτών εισαγωγής που είχαν φυτευτεί σε δική μας καλλιέργεια στα Χανιά.

 

Τιμές πώλησης καρπού από παραγωγούς αβοκάντο  της Κρήτης σε συσκευαστήρια στην Κρήτη ( Χανιά Ρέθυμνο)  για το 2021

 

Φθινόπωρο Χειμώνα 1.75-2.20 ευρώ το κιλό ( ποικιλίες Fuerte – Zutano) . Άνοιξη 2.20-2.70 το κιλό. Καλοκαίρι 2.50 έως και 3.5 ευρώ το κιλό για ΒΙΟ καλλιέργεια ( Οι Ανοιξιάτικες καλοκαιριές ποικιλίες αφορούν κυρίως Hass) .  Ενήλικα δέντρα μπορούν να φθάσουν παραγωγή 60-80 κιλά υπό προϋποθέσεις ανά δέντρο το χρόνο.

 

Αριθμός δέντρων ανά στρέμμα.  Σε ένα στρέμμα μπορούν να φυτευτούν 40-50 δέντρα. Αφορά ορθόκλαδες ποικιλίες HASS

 

Μερικά χρήσιμα στοιχεία:

Γενικά για την επιτυχημένη καλλιέργεια αβοκάντο  απαιτούνται εδάφη με καλή αποστράγγιση και χαμηλό ph.

Το PH του εδάφους καλό θα είναι να είναι μικρότερο από 7.5 βαθμούς, η αλατόμητα του νερού μικρότερη από 2 βαθμούς  με καλή αγωγιμότητα  κάτω από 250 ppm και η θερμοκρασία κατά τους χειμερινούς μήνες  να μην υπερβαίνει τους -2 βαθμούς κελσίου. Χωρίς πολύ δυνατούς ανέμους ειδικά για τα νεαρά δένδρα αβοκάντο.

 

Η φύτευση που πραγματοποιείται στις εμπορικές ποικιλίες Hass στην Ισπανία είναι 4 x 5 συνεπώς σε κάθε στρέμμα μπορούν να τοποθετηθούν έως 50 δενδρύλλια.

 

Σε τι συνθήκες ευδοκιμεί η καλλιέργεια του αβοκάντο;

 

Το αβοκάντο είναι υποτροπικό φυτό που χρειάζεται σχετικά ζεστό, δροσερό περιβάλλον, χωρίς ακραίες θερμοκρασίες και πολύ ψυχρούς χειμώνες για να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί βοριάδες δημιουργούν ζημιά στα αβοκάντο ειδικά για τα νεαρά δενδρύλλια που χρειάζονται αντιπαγετική προστασία με ειδικά αντιανεμικά δίχτυα ή αντιπαγετικά υφάσματα. Η καλλιέργεια του αβοκάντο χρειάζεται συγκεκριμένο εύρος ήπιων θερμοκρασιών κατά την άνθιση και ανάπτυξη των καρπών για να έχουμε ικανοποιητική παραγωγή. Οι θερμοί ξηροί άνεμοι στις αρχές του καλοκαιριού μπορούν να προκαλέσουν σημαντική πτώση καρπών και ανάλογη μείωση της παραγωγής

 

Τι έδαφος χρειάζεται η καλλιέργεια του αβοκάντο;

 

Το αβοκάντο αναπτύσσεται και ευδοκιμεί σε μέσης σύστασης εδάφη που διαθέτουν καλό αερισμό και αποστράγγιση του εδάφους. Το αβοκάντο, σε βαριά εδάφη με κακή αποστράγγιση, θεωρείται το πιο ευαίσθητο δέντρο από αυτά που καλλιεργούνται στη χώρα μας και γι’ αυτό χρειάζεται βαθύ έδαφος τουλάχιστον ένα μέτρο, χωρίς αδιαπέρατα στρώματα. Η καλλιέργεια αβοκάντο σε επικλινή εδάφη με σχετικά χαμηλή κλίση, σε πλαγιές λόφων, θα μπορούσε να έχει επιτυχή αποτελέσματα. Θα πρέπει να γνωρίζουμε, επίσης, ότι το αβοκάντο είναι πολύ ευαίσθητο στην αλατότητα του εδάφους.

 

Τι ανάγκες σε πότισμα έχει η καλλιέργεια του αβοκάντο;

 

H καλλιέργεια του αβοκάντο χρειάζεται συνεχή υγρασία στο έδαφος για να ευδοκιμήσει. Θα χρειαστεί τακτικά ποτίσματα ειδικά κατά την ζεστή καλοκαιρινή περίοδο. Βέβαια, θα πρέπει να αποφεύγεται το υπερβολικό πότισμα ειδικά στα βαριά και συνεκτικά εδάφη που έχουν κακή αποστράγγιση. Η συχνότητα και η ποσότητα του ποτίσματος εξαρτάται από την ηλικία, το μέγεθος των δένδρων, από τον τύπο του εδάφους και τις κλιματικές συνθήκες. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η καλλιέργεια του αβοκάντο χρειάζεται άρδευση με καλής ποιότητας νερό, με χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα, γιατί αλλιώς θα παρουσιαστούν προβλήματα, ειδικά στα νεαρά δενδρύλλια αβοκάντο.

 

Αβοκάντο Εισαγωγής Ισπανίας με πατενταρισμένο υβρίδιο

 

Criollo Michoacano & βελτιωμένη ποικιλία HASS

To υποκείμενο αβοκάντο Criollo Michoacano προέρχεται από την περιοχή Michoacan του Μεξικό. Αποτελεί είναι μια βελτιωμένη παραλλαγή της ποικιλίας TOPA-TOPA που υπήρξε και εξακολουθεί να είναι

που είναι ένας από τα καλύτερους σπόρους αβοκάντο για να χρησιμοποιηθεί ως υποκείμενο νέων φυτών αβοκάντο

Αυτή η βελτιωμένη ποικιλία Criollo Michoacano, εξασφαλίζει:

  1. Υψηλότερες ανοχές στην αλατόμητα νερού & εδάφους.
  2. Μεγαλύτερη ανοχή στις παθογόνες ασθένειες του αβοκάντο. Συγκεκριμένα παρουσιάζει αυξημένη αντοχή σε παθογόνες ασθένειες του εδάφους, τύπου Phytophthora cinammomi, και μικρομυκήτων καρπού τύπου Rosellinia necatrix πλησιάζοντας τις αντοχές των κλωνικών υποκειμένων τύπου Duke 7/ Dusa / Toro Canyon)
  3. Εξασφαλίζει βελτίωση σημαντική της παραγωγής έχοντας επιτύχει παραγωγές καρπών αβοκάντο περισσότερο ομοιογενής κασι με καρπούς μεγαλύτερης διαμέτρου πολύ εύγευστους υψηλής εμπορικής αξίας.

Για τη βελτίωση της ποικιλίας Creole Michoacano έχουν χρησιμοποιηθεί για περισσότερο από τρεις δεκαετίες φυτικά υλικά από διάφορες ποικιλίες δένδρων αβοκάντο συνδυαστικά:

Όπως

  1. Το Υβριδιο Nachar (Ισραήλ).

Το Υβριδιο Nachar καθιστά τα πολύ ανθεκτικά τα δένδρα του Αβοκάντο στην αλατόμητα εξασφαλίζοντας παράλληλα αρκετά υψηλή αντοχή στην ξηρασία

  1. Παράλληλα χρησιμοποιήθηκε φυτικό υλικό τύπου Antillean (Δυτική Ινδία)

Το Υβριδιο Antillean (Δυτική Ινδία) που προσδίδει υψηλή παραγωγική δυναμική στην καλλιέργειας 10-20% περισσότερη από τις συμβατικά υποκείμενα δένδρου αβοκάντο. Επίσης εξασφαλίζει αντοχή σε παθογόνες ασθένειες του εδάφους, τύπου Phytophthora cinammomi, και μικρομυκήτων καρπού τύπου Rosellinia necatrix .

Πέραν των διασταυρώσεων που έχουν για περίοδο 30 ετών εφαρμοστεί στο υβρίδιο Criollo Michoacano, στα νέα φυτά πριν τον εμβολιασμό πραγματοποιείται μια τεχνική σκληραγώγησης. και ελέγχου της αντοχής του νεαρού φυτού.

Συγκεκριμένα δημιουργούνται συνθήκες θερμικής καταπόνησης και της υδάτινης καταπόνησης, που αποτελείται από έκθεση του φυτού χωρίς προστασία τόσο κατά την Χειμερινή περίοδο όσο και κατά την Καλοκαιρινή περίοδο. Για τουλάχιστον 6-7 ημέρες το νεαρό φυτό παραμένει εντός νερού ( πλημμυρισμένο) ενώ στην συνέχεια παραμένει χωρίς νερό για 7 συνεχόμενες ημέρες. Με αυτόν το τρόπο γίνεται πολύ πιο ανθεκτικό και σκληραγωγείτε σε ακραίες καταστάσεις.

Tο υποκείμενο του υβριδίου Michoacano Creole παρουσιάζει βελτιωμένη και υψηλής παραγωγικότητας καρπούς στην κορυφαία εμπορική ποικιλία HASS.

Η ποικιλία Hass παρέχει υψηλής ποιότητας καρπούς με μεγάλη διάρκεια ζωής τόσο στο δένδρο όσο και στην συγκομιδή και στην διακίνηση της. Οι συγκεκριμένες καρποί / φρούτα Hass του υποκείμενου Criollo Michoacano δίδει:

  1. Δυνατότητα συντήρησης και διάθεσή τους μετά την συγκομιδή ακόμη για 2 μήνες.
  2. Επιτρέπει την μακρόχρονη μεταφορά ακόμη και μέσω πλοίου σε περίπτωση εξαγωγής
  3. Το μόσχευμα που χρησιμοποιείται στα νεαρά φυτά προέρχεται από ενήλικα δέντρα σε αγρόκτημα 100 εκταρίων πολύ υψηλής απόδοσης άνω των 80 κιλών ανά δέντρο.

Συνεπώς όλα τα νεαρά δέντρα κατά την ενηλικίωσή τους θα παράγουν ομοιογενώς μεγάλα διαμετρήματα καρπών Α κατηγορίας

Πλαίσια καλλιέργειας. – Αποστάσεις φύτευσης

Οι προτεινόμενες αποστάσεις φύτευσης για στάνταρ καλλιέργεια της ποικιλίας Hass Criollo Michoacano επειδή τα δέντρα είναι δυναμικά και ταχέως αναπτυσσόμενά είναι για μεσαίας προς υψηλής πυκνότητα φύτευσης είναι 5 x 4 . Δηλαδή περίπου 50 δένδρα ανά στρέμμα. Ενώ για υψηλής πυκνότητας φύτευση 3×4 μέτρα και περίπου 83 μέτρα ανά στρέμμα.

Είναι σημαντικό να κλαδεύονται συστηματικά μετά τα 2.5 έτη και μετέπειτα. Τα δένδρα δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 4 μέτρα για διευκόλυνση της συλλογής τους και προτείνεται ως αντιστάθμισμα η πλαγιόκλαδη ανάπτυξής τους σε μορφή «ανοικτού κουκουναριού».

 

Όσον αφορά την ανθοφορία αρχίζει την περίοδο Απρίλιο – Μάιο ενώ καρποί και τα φρούτα του HASS Criollo Michoacano ξεκινούν να αναπτύσσονται από τέλος Σεπτεμβρίου με περίοδο πλήρους ανάπτυξης 6-7 μηνών. Πλήρης ωρίμανση καρπού για βέλτιστα επίπεδα φυτικού λίπους ελαίου του αβοκάντο παρέχεται τα τέλη Νοέμβρη έως τον Φεβρουάριο με δυνατότητα να παραμείνουν στα δένδρα έως τον Απρίλιο.

Το γεγονός αυτό δίδει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα υψηλής τιμής παράγωγού ποιοτικών καρπών αβοκάντων Hass λόγω υψηλής ζήτησης και περιορισμένης εκτός εποχής παραγωγής σε σχέση με την στάνταρντ εμπορική ποικιλία Hass.

Για την ορθή ανάπτυξη της καλλιέργειας των δέντρων αβοκάντο και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών του εδάφους σημαντικό είναι το PH του εδάφους να έχει τιμές μεταξύ 6-7 βαθμούς.

 

To εισαγόμενο από την Ισπανία υποκείμενο Criollo Michoacano της ποικιλίας Hass διαθέτει αντοχή παραγωγικής δυναμικής με ph εδάφους έως 7.80 βαθμούς

Αποτελεί συνεπώς τo εισαγόμενο από την Ισπανία υποκείμενο Criollo Michoacano της ποικιλίας Hass μια μοναδική επιλογή επένδυσης για καλλιεργητές – αγρότες που ατενίζουνε με προγραμματισμό και υπευθυνότητα το μέλλον.

 

Συμπληρωματικές πληροφορίες

 

Αβοκάντο Hass /Fuerte Εισαγωγής Ισπανίας Κλωνικό Αβοκάντο Hass DUKE 7 Ισπανίας
Αβοκάντο Hass Εισαγωγής Ισπανίας
. Πιστοποιητικό Φυτοϋγείας
. Μέση αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες
. Μέση αντοχή στις ασθένειες του αβοκάντο
. Πατενταρισμένο υποκείμενο
. Παραγωγική πορεία 30 χρόνια
. Ισχυρό ριζικό σύστημα
. Πρώιμη παραγωγή από το δεύτερο έτος . Υψηλότερη παραγωγή 10%-20% από τις τοπικές ποικιλίες Hass
. Εγκλιματισμένο 12 μήνες
. Τιμή 18.90 ευρώ + ΦΠΑ
. ( άμεσα διαθέσιμες ποσότητες)
Κλωνικό Αβοκάντο DUKE 7 Ισπανίας
. Μεγάλη αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες
. Μεγάλη αντοχή στις ασθένειες του αβοκάντο
. Πιστοποιητικό Φυτοϋγείας
. Πατενταρισμένο υποκείμενο
. Παραγωγική πορεία 30 χρόνια
. Ισχυρό ριζικό σύστημα
. Πρώιμη παραγωγή από το τρίτο έτος
. Μέση παραγωγή παραπλήσια με τις τοπικές ποικιλίες Hass
. Εγκλιματισμένο 12 μήνες
. Τιμή 24.90 ευρώ + ΦΠΑ
. (περιορισμένες διαθέσιμες ποσότητες)
Κλωνικό Αβοκάντο Dusa Ισπανίας Κλωνικό Αβοκάντο Toro Canyon Ισπανίας
Κλωνικό Αβοκάντο DUSA Εισαγωγής Ισπανίας
. Μεγάλη αντοχή στην αλατότητα
. Μέση αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες
. Μεγάλη αντοχή στις ασθένειες του αβοκάντο
. Πιστοποιητικό Φυτοϋγείας
. Πατενταρισμένο υποκείμενο
. Παραγωγική πορεία 30 χρόνια. Ισχυρό ριζικό σύστημα
. Πρώιμη παραγωγή από το τρίτο έτος
. Μεγαλύτερη παραγωγή σε σχέση με τις τοπικές ποικιλίες Hass
. Εγκλιματισμένο 12 μήνες
. Τιμή 26.90 ευρώ + ΦΠΑ
. (περιορισμένες διαθέσιμεςποσότητες)
Κλωνικό Αβοκάντο Toro Canyon Εισαγωγής Ισπανίας
. Μεγάλη αντοχή στην χαμηλές θερμοκρασίες
. Μέση αντοχή σε αλατότητα
. Μεγάλη αντοχή στις ασθένειες του αβοκάντο
. Πιστοποιητικό Φυτοϋγείας
. Πατενταρισμένο υποκείμενο
. Παραγωγική πορεία 30 χρόνια. Ισχυρό ριζικό σύστημα
. Πρώιμη παραγωγή από το τρίτο έτος
. Μεγαλύτερη παραγωγή σε σχέση με τις τοπικές ποικιλίες Hass
. Εγκλιματισμένο 12 μήνες
. Τιμή 29.90 ευρώ + ΦΠΑ
. (περιορισμένες διαθέσιμεςποσότητες)

 

 

Για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Με εκτίμηση

Παντελής Λεδάκης

www.avocado.com.gr

www.avocado-hellas.gr

τηλ. 28210 88102 / 210 4323198

price avocado plant , price avocado plant

price avocado plant ,price avocado plant

price avocado plant price avocado plant

Greek